Юридичний Навчально Науковий Інститут Права Сумський Державний Університет

Орієнтація та основний фокус освітньо-професійна програма 081 «Правознавство»

Освітньо-професійна програма 081 «Правознавство» має акцент на сучасній проблематиці адміністративного права і судочинства; конституційного права і процесу, цивільного права і процесу, кримінального права і процесу, трудового права та права соціального забезпечення.

Освітньо-професійна програма сформована як оптимальне поєднання академічних та професійних вимог. Вона орієнтована на здобуття поглиблених теоретичних правових знань, практичних умінь та розуміння загальних засад юридичної діяльності з надання висококваліфікованої правової допомоги у сфері регулювання суспільних правовідносин, та інших компетентностей, достатніх для ефективного виконання завдань інноваційного характеру,  формування критичного мислення і здатності до подальшого навчання,  розв’язання задач дослідницького та інноваційного характеру у сфері права з поглибленим вивченням норм адміністративного законодавства.

Особливості освітньої програми

Освітня програма базується на загальновідомих наукових результатах із урахуванням розвитку і змін національного права та права зарубіжних країн в умовах сьогодення. Акцентується увага на наданні висококваліфікованої правової допомоги у сфері регулювання суспільних правовідносин. Удосконалена варіативна складова освітньої програми з розширеним переліком вибіркових дисциплін, для забезпечення формування як загальних так і спеціальних компетентностей здобувачів вищої освіти.

На базі Навчально-наукового інституту права працює юридична клініка СумДУ та Науково-консультаційний центр правових досліджень, до роботи яких активно залучаються здобувачі вищої освіти для проходження виробничої практики та під час надання безкоштовної правової допомоги населенню.

Практичне втілення набутих компетентностей здійснюється шляхом залучення здобувачів вищої освіти до виконання науково-дослідних та грантових проєктів, участі у міжнародних програмах академічної мобільності.

Придатність до працевлаштування

Працевлаштування на посади відповідно до Національного класифікатора України: Класифікатор професій (ДК 003:2010), які потребують наявності вищої освіти зі спеціальності 081 «Право». Випускники можуть працювати в судових та правоохоронних органах, прокуратурі, органах юстиції, адвокатурі, нотаріаті, органах державної влади та місцевого самоврядування, на підприємствах усіх форм власності, навчальних та наукових закладах тощо.

Загальна інформація

  • Ступінь вищої освіти та назва кваліфікації:

магістр права

  • Офіційна назва освітньої програми:

Правознавство

  • Тип диплому та обсяг освітньої програми:

Диплом магістра, одиничний, 90 кредитів ЄКТС – термін навчання 1 рік 4 місяці

  • Наявність акредитації:

Сертифікат МОН України серія УД № 19001411 від 27 лютого 2018 р. Строк дії до 1 липня 2023 р.

  • Цикл/рівень вищої освіти:

Другий (магістерський) рівень вищої освіти, НРК України – 7 рівень, FQ-EHEA – другий цикл: QF- LLL – 7 рівень

  • Передумови:

Диплом бакалавра або спеціаліста, магістра. Єдине фахове вступне випробування з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання

  • Мова(и) викладання:

українська

Мета освітньої програми

  • Опис:

Програма розроблена відповідно до місії та стратегії університету,  спрямована на здобуття студентами поглиблених  теоретичних та практичних знань, умінь та розуміння загальних засад практичної юридичної діяльності, інших компетентностей, достатніх для ефективного виконання завдань інноваційного характеру відповідного рівня професійної діяльності

Характеристика освітньої програми

  • Предметна область освітньої програми:

Право: право

  • Орієнтація освітньої програми:

Освітньо-професійна

  • Основний фокус освітньої програми та спеціалізації:

Програма базується на загальновідомих наукових результатах із урахуванням сьогоднішнього стану права, орієнтує на оволодіння компетентностями, необхідними для розуміння природи і функцій права, змісту основних правових інститутів, застосування права, норм матеріального та процесуального права, а також меж правового регулювання різних суспільних відносин. Ключові слова: право, правові інститути, норми матеріального та процесуального права

  • Особливості програми:

Програма сформована як оптимальне поєднання академічних та професійних вимог. Орієнтована на формування у студентів компетентностей щодо практичної діяльності в юридичній сфері, надання консультаційних послуг