Юридичний Навчально Науковий Інститут Права Сумський Державний Університет

Відкрита лекція головного спеціаліста відділу судової роботи та міжнародно-правової допомоги Північно-східного міжрегіонального управління міністерства юстиції м.Суми

16 травня 2022 р. в Навчально-науковому інституті права в рамках залучення фахівців практиків до навчального процесу відбулася відкрита лекція головного спеціаліста відділу судової роботи та міжнародно-правової допомоги Північно-східного міжрегіонального управління міністерства юстиції м.Суми – Дмитренко Яни Олегівни на тему: «Основні положення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Практика її застосування».  Захід відвідали студенти 3-го курсу спеціальностей «Право», «Міжнародне право», «Право», викладачи кафедри міжнародного, європейського права та порівняльного правознавства.

Під час лекції головний спеціаліст відділу судової роботи та міжнародно-правової допомоги Дмитренко Яна Олегівна розповіла про сутність та зміст Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практику Європейського суду з прав людини як джерел права в Україні.  Яна Олегівна у своїй доповіді звернула увагу на особливості структури та складу Європейського суду з права людини, порядку його формування та процесі розгляду ним заяв. Наведені приклади деяких резонансних справ за участю України  які розглядались  у Європейському суді з прав людини.

На завершення лекції відбулася дискусія, в якій взяли активну участь гості лекції. Студенти мали можливість особисто запитати про усі нюанси застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також можливостях проходження практики та працевлаштування в Північно-східному міжрегіональному управлінні міністерства юстиції м.Суми.

Щиро дякуємо Яні Олегівні за цікавий виступ і сподіваємося на подальше співробітництво!

Залишити коментар